Kavlar ut mitt lock till den önskade storleken, det vill säga:
diametern på tårtan + höjden x2 + ca 3 cm extra runt om.
Varför? Jo, blir det för lite veckar det sig fult och det är väldigt svårt
att få en snygg och jämn tårta.
Så här gör jag när jag flyttar på locket
försök att få mitten av locket på mitten av tårtan, lättare
sagt än gjort....
på plats
Här fick jag mycket överhäng på ena sidan, då skär jag bort en
del av det men inte så mycket att jag inte har en bra kant kvar.
Jag använder mig utav en så kallad smoothener för att få tårtan slät och fin.
Jag börjar uppifrån med toppen och går sedan en liten bit runt om hela tårtan ner.
Gör så hela vägen till jag kommer ner till tårtfatet. Får man väck, lyft lite
försiktigt och släta till med fingrarna.
så här blev det
När jag kommit så långt tar jag en pizzaskärare och skär av kanten.
Jag skär alltid ca 0,5 cm utanför kanten då marsipan och sugerpaste kan
dra ihop sig lite....
Så här blev den när den var färdig. Nu är det bara till att dekorera och göra mönster
efter hur du vill ha tårtan.
Hoppas att det hjälper :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar