torsdag 8 augusti 2013

Sugerpaste

SUGARPASTE

1 msk gelatinpulver
60 g kallt vatten (0,6 dl)
175 g vit sirap (1,25 dl)
1 msk glycerol (det finns på apoteket)
2 msk neutral olja eller kokosfett (jag använder rapsolja)
800-900 g florsocker
ev smak och färg 1/2 tsk vaniljesens lr 1/2 dl vaniljsocker

Gör så här:
Blanda gelatinet med det kalla vattnet. Låt stå tills det blandningen stelnat. 

Ställ blandningen över ett vattenbad och hetta upp tills det har löst sig. 

Tillsätt sirap och glycerol och blanda ordentligt. Rör i oljan/fettet och ta bort skålen från värmen. 

Tillsätt eventuellt smak och färg. Man kan även tillsätta färgen när man ska använda den om man inte vet vilken färg man vill ha på den :)

Jag har tagit bort glycerolet och det funkar bra ändå.

Låt blandningen svalna något. Jobba in florsockret lite i taget och blanda väl. Jag blandar med vanlig slev, man kan även blanda med degkrokar på låg hastighet. 

Den ska vara lite kladdig, för den stelnar något och är lättare att arbeta med om den inte är för torr. Dessutom kan man alltid ha i mer florsocker när man arbetar med sugarpasten. 

På bilden nedan ser ni hur min sugarpaste ser ut när jag blandat klart.





Jag lägger alltid min "deg" på plastfolie för att den inte ska torka! 


Färdig, den kan sparas minst 3 månader i en lufttät burk. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar