onsdag 17 december 2014

Daim

Här kommer recept på Daim som jag gjort. Min blev dock mer knäckig/seg. Jag skar även min i små bitar. 


Allt i kastrullen 


Koka med termometer


Nästan färdig


Här på ska smeten vara


Färdig att pensla



24–27 st

2 ½ dl ljus sirap
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl vispgrädde

Garnering
200 mörk eller ljus choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Koka upp alla ingredienserna tillsammans i en kastrull. Rör om då och då och koka upp till 140 grader om du vill ha en hård och knäckig Daim. (130–137 grader ger en segare kola). Var försiktig på slutet så du inte bränner kolan.

2. Bred ut smeten tunt på ett bakplåtspapper. Skär den i bitar, ca 3 x 8 cm innan den stelnar. Låt kolan stelna.

3. Smält chokladen över vattenbad och pensla den på Daimbitarna. Låt chokladen stelna i kylen en stund. Förvara Daimen i en burk med tätslutande lock i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar