Ingredienser:
3 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1,5 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
170 g osaltat smör
4,5 dl socker
1 tsk vaniljarom
4vanliga ägg
3,5 dl standardmjölk
Gör så här:
1. Värm ugnen till 175grader.
2. Sikta ihop mjöl, kakao, bikarbonat och salt. Ställ åt sidan.
3. Lägg smöret i en hushållsassistent och vispa tills det blir krämigt.
4. Häll i vaniljaromen
5. Tillsätt även sockret och fortsätt att vispa tills det är vitt och fluffigt, ca 5minuter.
6. Skrapa ner kanterna med en slickepott då och då så att det blandas ordentligt.
7. Vispa ner äggen, ett i taget på låg hastighet. Rör med slickepott ner mjölblandningen i tre omgångar varvat med mjölken: Börja och sluta med mjöl.
8. Smörj en 24cm i diameters form. Fördela smeten i formen.
9. Grädda långt ner i ugnen i cirka 30-40minuter. Håll koll med en provsticka och kolla efter så den inte får stå för länge och bli torr, alla ugnar är olika och vissa kräver mer och andra mindre tid.
10. Låt svalna på galler i 15minuter, stjälp sedan upp dem och låt svalna helt.
Tips: Alla produkter ska vara rumstemperade för bäst resultat.
3 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1,5 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
170 g osaltat smör
4,5 dl socker
1 tsk vaniljarom
4vanliga ägg
3,5 dl standardmjölk
Gör så här:
1. Värm ugnen till 175grader.
2. Sikta ihop mjöl, kakao, bikarbonat och salt. Ställ åt sidan.
3. Lägg smöret i en hushållsassistent och vispa tills det blir krämigt.
4. Häll i vaniljaromen
5. Tillsätt även sockret och fortsätt att vispa tills det är vitt och fluffigt, ca 5minuter.
6. Skrapa ner kanterna med en slickepott då och då så att det blandas ordentligt.
7. Vispa ner äggen, ett i taget på låg hastighet. Rör med slickepott ner mjölblandningen i tre omgångar varvat med mjölken: Börja och sluta med mjöl.
8. Smörj en 24cm i diameters form. Fördela smeten i formen.
9. Grädda långt ner i ugnen i cirka 30-40minuter. Håll koll med en provsticka och kolla efter så den inte får stå för länge och bli torr, alla ugnar är olika och vissa kräver mer och andra mindre tid.
10. Låt svalna på galler i 15minuter, stjälp sedan upp dem och låt svalna helt.
Tips: Alla produkter ska vara rumstemperade för bäst resultat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar